Heeft u een verhaal achter een gerecht of smaak? Deel het met ons!
>>lees meer

..als ik de geur van vers brood ruik, dan ben ik weer even de kleine zoon van mijn moeder..

De geur van vers gebakken brood hoort bij één van mijn jeugdherinneringen. Toen ik jong was en nog in Marokko leefde waren er nog geen bakkers. Mijn moeder bakte zelf het brood. In een speciaal kacheltje om de drie á vier dagen. Het was heerlijk maar ook heel bewerkelijk voor haar. Hoe anders is het nu. De ontwikkelingen zijn zo snel gegaan.

Op mijn dertigste ben ik naar Nederland komen wonen en werken. Heel hard. Zes dagen in de week, maar wel met veel plezier. Zelf ben ik daardoor niet zo actief in de keuken, maar doe de boodschappen en zorg voor verse groeten en kruiden. Mijn moestuin in Culemborg is voor mij de plek voor contact met anderen. We praten, lachen en werken samen. Ik verbouw daar verschillende groenten, zoals bloemkool, courgette, rode kool, etc. En natuurlijk kalebas, heerlijk voor in de couscous.

Goed eten is belangrijk. Goed eten is lekker. En als ik de geur van vers brood ruik, dan ben ik weer even de kleine zoon van mijn moeder. 

Het verhaal van Omar

|
Verhaal van Omar

Agenda

Zoet & Zout in Culemborg

Na de feestelijke eindpresentatie op 3 en 4 maart 2012 is dit project in deze vorm afgesloten. Binnenkort wordt het bekend op welke manier de ontmoetingen en uitwisselingen verder zullen worden ingevuld.

Volg Zoet & Zout in Culemborg op Facebook.