Eten is een feest...
...althans dat hoort het mijn inziens te zijn.
>>lees meer

Meer Zoet & Zout

Eten heeft een centrale plaats in ons leven. Het hoort bij de primaire levensbehoeftes en we hebben er dagelijks mee te maken. Haastig of uitgebreid, eten is meer dan voedsel. Vaak vertelt eten ook een verhaal. Die gedachte heeft de initiatiefnemers van Zoet & Zout in Culemborg geďnspireerd om een project op te zetten dat uitwisseling over eten en over de bijbehorende herinneringen of tradities stimuleert. Persoonlijk of interactief, in groepen of met z’n tweeën.

Zelf deelnemen kan

Belangstellenden kunnen ook meedoen aan verschillende workshops onder leiding van diverse theater-, dans- en muziekdocenten. Zowel voor kinderen als voor volwassenen is er gelegenheid om hieraan deel te nemen. Met tussentijdse presentaties zullen de deelnemers toewerken naar een eindpresentatie in februari 2012 in Theater de Fransche School. Via de nieuwsbrief, de blogs en de agenda op deze site kan iedereen op de hoogte blijven van de ontwikkelingen. Het project Zoet & Zout in Culemborg is een coproductie van Theater De Fransche School en ZID theater uit Amsterdam; een theaterwerkplaats die is gespecialiseerd in community art theatre. Al eerder won ZID, samen met Stichting Lize, de publieksprijs van het “Kunst & Cultuur voor je Wijk” festival van Movisie. Deze prijs werd uitgereikt voor het Amsterdamse pilotproject dat  ZID en Lize hebben uitgevoerd in de periode 2008-2009. In mei 2011 won ZID tevens de jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds, Appeltje van Oranje.

|
Foto Kar Zoet & Zout

Agenda

Zoet & Zout in Culemborg

Na de feestelijke eindpresentatie op 3 en 4 maart 2012 is dit project in deze vorm afgesloten. Binnenkort wordt het bekend op welke manier de ontmoetingen en uitwisselingen verder zullen worden ingevuld.

Volg Zoet & Zout in Culemborg op Facebook.