Heeft u een verhaal achter een gerecht of smaak? Deel het met ons!
>>lees meer

..Sunday Lunch geeft thuisgevoel..

Jaren geleden kwam ik via een uitwisselingsproject van mijn studie terecht in Bangor, Wales. De mensen met wie ik een studentenhuis deelde, waren allemaal Brits. Een paar dagen nadat ik in Bangor was aangekomen, vertelden ze me dat ze Sunday Lunch gingen maken. Of ik mee wilde doen? Ehm, lijkt me leuk, maar wat is het eigenlijk?

Het bleek een traditionele maaltijd te zijn die vaak op zondag wordt gegeten. Hij bestaat uit kip (of ander vlees) en aardappels uit de oven, groenten (meestal 2 soorten), yorkshire pudding (kommetje van deeg uit de oven), stuffing (vulling voor de kip) en gravy (soort jus).

We hebben ontzettend genoten van ons eten. Het bleek hen een gevoel van thuis te geven. Gezellig met zijn allen aan tafel kletsen, genietend van deze geuren en smaken. In de loop der jaren heb ik nog vele Sunday Lunches gegeten, vooral toen ik later een paar jaar in Engeland woonde en deel uit maakte van een Britse familie. Deze maaltijd is mij hierdoor ook een thuisgevoel gaan geven.  Als ik er nu nog op bezoek ga, eet ik niet altijd meer een Sunday Lunch, maar wel een sandwich met kalkoen en stuffing om de herinnering aan de vroegere tijden te ruiken en te proeven. Een smaak die hoort bij het land dat voelt als mijn tweede vaderland.

Annemarie van den Heuvel

|
Verhaal Annemarie van de Heuvel

Agenda

Zoet & Zout in Culemborg

Na de feestelijke eindpresentatie op 3 en 4 maart 2012 is dit project in deze vorm afgesloten. Binnenkort wordt het bekend op welke manier de ontmoetingen en uitwisselingen verder zullen worden ingevuld.

Volg Zoet & Zout in Culemborg op Facebook.